Skip to content

Interviurile Dr-Online – Dr. Corina Mella, Bucuresti

Medic Primar ORL, Doctor in Stiinte Medicale
Poza Dr. Corina Mella

Care este povestea dumneavoastră în lumea medicală și cum v-a motivat să ajutați pacienții într-un mod atât de dedicat?

Am ales Medicina in vremea comunismului, constienta fiind ca voi fi repartizata la tara (se punea problema doar daca comuna avea sau nu gara in apropiere).

Revolutia a venit cu speranta ca voi putea practica o medicina moderna, la standarde europene. A urmat examenul de rezidentiat in urma caruia am ales ca specialitate ORL-ul, avand ca model un medic celebru al anilor 40-50, pe doctorul Aurel Marin, a carui tenacitate si dedicare a revolutionat aceasta specialitate, razbatand dincolo de oroarea inchisorii comuniste.

Povestea carierei mele este lunga, in curand se implinesc 30 de ani de la terminarea facultatii. Grosso modo am parcurs 2 mari etape: o etapa de aproximativ 14 ani sub indrumarea profesorului Dorin Sarafoleanu, in care am devenit medic specialist, primar, doctor in stiinte, asistent universitar si am dezvoltat contacte cu clinicile importante din Europa. A urmat o perioada de maturizare, in care am acceptat provocarea medicinii private. Interesant la medicina privata este presiunea permanenta pentru dezvoltare si inovare care te face sa incerci sa te autodepasesti, sa aplici cele mai noi tehnologii in tratamentul pacientilor.

Motivatia vine din dragostea fata de profesie si fata de oameni.

Ce metode inovatoare utilizați în practica dumneavoastră medicală pentru a îmbunătăți sănătatea pacienților?

Mi-a placut dintotdeauna patologia vocala. Asa ca in timp mi-am dezvoltat o baza de investigatii pentru un diagnostic cat mai cert al bolilor corzilor vocale. Fac videolaringoscopie de inalta rezolutie, cu secvente NBI pentru diagnosticul starilor premaligne. Diverse terapii care se adreseaza problemelor vocii : interventii chirurgicale pe corzile vocale, injectari de diverse substante, etc. si nu numai.

Cum ați reușit să obțineți rezultate remarcabile pentru pacienții dumneavoastră în specialitatea dvs.?

Am studiat enorm. Am aplicat ceea ce am studiat. Uneori am avut indoieli asupra rezultatelor. Am apelat la  colegi din strainatate cu multa experienta care s-au oferit sa ma ajute (incredibil cum tehnologia ne poate aduce atat de aproape unii de altii, nu?). Cand am facut pentru prima data o prelevare de fascia lata pentru a o injecta in coarda vocala, un profesor din Finlanda a fost prezent in videocall pentru a ma indruma. Senzational, nu?

Cum vedeti utilizarea aplicatiilor de telemedicina in viitor?

Pandemia ne-a tinut la distanta fizic unii de altii. Tehnologia insa a reusit sa ne apropie. Telemedicina a contribuit mult la triajul cazurilor in functie de gravitate. Cazurile simple au putut fi rezolvate prin telemedicina, fara a mai aduce pacientii in centrele medicale sau spitale, blocandu-le. Astfel, pacientii aflati in stare grava au putut primi ingrijiri medicale mai rapid. In prezent, aplicatiile de telemedicina aduc pacientii mai aproape de specialisti. Mai ales in conditiile in care tendinta este de supraspecializare iar numarul medicilor este in scadere.

Care dintre functionalitatile oferite de aplicatia Dr-Online vi se pare cea mai utila in activitatea dvs. curenta?

Nu ma pot gandi la o functionalitate anume. Pentru mine este important ca exista, merge, se pot trimite documente medicale in ambele sensuri si starea de sanatate poate fi monitorizata.

Video prezentare app for doctors

Contact

    Acceptare Condiții GDPR
    Citește politica GDPR